Το αμάρτημα της μητρός μου

Bίου, Μ. & Κοτρώτσου, Ο. (2014). Το αμάρτημα της μητρός μου: Μυστικά στην Οικογένεια και στη Συστημική Θεραπεία. Μετάλογος - Συστημικές Προσεγγίσεις και Ψυχοθεραπεία, 24, (http://metalogos-systemic-therapy-journal.gr/contents-view).


 Emotion words in group interaction

Viou, M. (2013). Emotion words in group interaction: A discursive analysis of the emotions generated from being a mother. Working Paper Series of the Training and Research Institute for Systemic Psychotherapy. No 2013/3, Athens. Ανακτήθηκε από: http://www.logopsychis.gr/Default.aspx?tabid=758&language=el-GR.


 Συναισθηματικοί Δεσμοί Παιδιών & Ενηλίκων (Attachment)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν πώς γίνεται η επικοινωνία και ρύθμιση του συναισθήματος μέσα από τις αλληλεπιδράσεις μας στις στενές διαπροσωπικές σχέσεις και τι μπορεί να σημαίνει αυτή η επικοινωνία για τις προσωπικές και επαγγελματικές μας σχέσεις.
Ειδικότερα θα διερευνήσουμε τη θεωρία και τα πειράματα του Συναισθηματικού Δεσμού (attachment) με έμφαση στους διαφορετικούς τύπους δεσμών στα παιδιά και στους ενήλικες. Παράλληλα θα γνωρίσουμε τη διασύνδεση της έρευνας για τον Συναισθηματικό Δεσμό με τα σύγχρονα ευρήματα για τις Νευροεπιστήμες και την Διαπροσωπική Νευροβιολογία και θα πάρουμε απαντήσεις για τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας, για το πώς διαμορφώνεται η συμπεριφορά μας και πώς μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτή ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εισηγητής: Γιώργος Μπρεκουλάκης, Ψυχολόγος

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 15 Μαρτίου 2014
Ώρα: 11:00πμ-14:00μμ.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές ή επαγγελματίες ψυχικής υγείας και σε όποιον από το ευρύ κοινό ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Κόστος σεμιναρίου: 20 ευρώ/ ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους: 10 ευρώ.
Δήλωση συμμετοχής ως 12/03/2014 τηλεφωνικά ή χρησιμοποιώντας τη φόρμα Επικοινωνίας του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.


 Σεμιναριακές Συναντήσεις Αυτογνωσίας: «Γνωρίζοντας τον εαυτό μας καλύτερα»

Στις μέρες μας, είναι πολύ συνηθισμένη η συμβουλή «να αγαπάς τον εαυτό σου». Πώς όμως μπορούμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, χωρίς να προσπαθήσουμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα;
Σε αυτόν τον κύκλο συναντήσεων θα μιλήσουμε για το πώς λειτουργούμε στους σημαντικούς τομείς της ζωής μας και πώς επικοινωνούμε με τους άλλους. Θα μοιραστούμε σκέψεις και συναισθήματα με βιωματικό τρόπο και μέσα από την αλληλεπίδραση στην ομάδα των συμμετεχόντων.

Συντονίστριες: Μαρία Βίου & Όλγα Κοτρώτσου

Πληροφορίες Συμμετοχής:
Ο σεμιναριακός κύκλος αυτογνωσίας περιλαμβάνει έξι δίωρες συναντήσεις.
Έναρξη συναντήσεων: Μάρτιος 2014
Οι συναντήσεις διεξάγονται στο Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης σε εβδομαδιαία βάση.


 Ομάδα Διαχείρισης Άγχους


 Ομάδα Γονέων


 8o συνέδριο European Family Therapy Association

Η Μαρία Βίου από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης παρουσίασε πόστερ με θέμα "Lesbian and Gay Families: Understanding the dilemmas that emerge for family therapist" στο 8o συνέδριο European Family Therapy Association (EFTA), που πραγματοποιήθηκε 24-27 Οκτωβρίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη.Viou, M. and Kalofonou, E. (2013) Lesbian and Gay Families: Understanding the dilemmas that emerge for family therapists, 8th Congress European Family Therapy Association, Istanbul, Turkey.


 Πρόγραμμα διαχείρισης άγχους


 Σεμινάρια